Lathund – Plantryck

Program

För att vi ska uppnå absolut bästa slutresultat rekommenderar vi att originalet är gjort i något av dessa program: QuarkXpress, Indesign, Illustrator, Freehand eller Photoshop. Högupplöst pdf går också bra. OBS: Logotyper ska alltid vara vektoriserade eps-filer. Alla texter bör vara vektoriserade, skicka annars med typsnitten. OBS: Omvandla inte text till pixlar.

Storleken

Vår skrivare har utskriftsmåttet 3 m x 1,6 m. Ta med det i beräkningen när du jobbar med originalet och försök att få ett så proportionerligt format som möjligt till din slutstorlek. Har du bilder som löper över flera skyltar kan du arbeta med dem som ett dokument (se avsnittet “våder” längre ner).

Färger

Blanda färgerna i CMYK euroscale coated och ange om möjligt referens nummer/namn ur PMS skalan. För bästa svärta, blanda endast i 100 % svart, 60 % cyan, 50 % magenta och 50 % gult.

Bilder

Alla fotografiska (ej vektoriserade) bilder ska sparas i tif- eller pdf-format.

skalaprocentbildupplösning
1:1100 %100 dpi
1:250 %200 dpi
1:425 %400 dpi
1:1010 %1 000 dpi

Våder

Om en bild ska printas i våder bör den göras som en sida och inte delas upp på flera sidor i dokumentet. Vi delar upp ditt dokument i delar med överlapp.

Skicka original

Om du skickar via FTP eller mejl, glöm då inte att informera oss vad filen/katalogen heter, då det underlättar för oss att komma igång med jobbet.

OBS! – Skicka med utskrifter, bilder färgprov, typsnitt etc som referenser. Var också noggrann med att ge oss en detaljerad beskrivning över hur du vill att slutresultatet ska bli.

Kontaktpersoner

erik@irskylt.se
andreas@irskylt.se